Hoe het begon

De oprichter van ons bedrijf, dhr Marinus Spek was in de jaren 50 werkzaam als vertegenwoordiger van een condoom fabriek in Duitsland, toen hij tijdens een dienstreis door America latex ballonnen tegenkwam. Hij zag onmiddellijk de mogelijkheden en kwam enthousiast terug, en stond snel op de markt met zijn ballonnen figuren te maken (wat nu nog steeds door veel clowns wordt gedaan). Hij bleef bij de Duitse fabriek werken tot hij op 01-01-1963 het Amsterdams Ballonnen Bedrijf inschreef bij de Kamer van koophandel te Amsterdam. Rinus Spek werdt als snel een begrip in de ballonnen, in het begin waren er ook nog hete lucht ballonnen en zeppelins van 6,8,10 en 12 meter. Na wat kleine pandjes groeide het bedrijf als snel, naar het pand op de Sloterweg in Amsterdam tot èèn van de grotere van Nederland.

Op 3 mei 1990 branden het bedrijf uit, met een schade van toen 2 miljoen gulden. Na de brand ging het bedrijf verder, eerst in een noodgebouw daarna werd het pand van de buren gekocht. Het bedrijf werd overgenomen door de oudste dochter van zijn broer, Nel met haar man Chris Hakkenbrak, Nel en Chris breidden het bedrijf verder uit met een ballonnendrukkerij. In 1996 kwan ook haar broer Rien in het bedrijf werken, die het bedrijf uitbreidde met computers en internet en ging naar beurzen voor de internationale contacten. In 2003 nam Rien Spek met zijn vrouw Marleen, het bedrijf over en verhuisde het bedrijf naar Zwanenburg. Het Amsterdams Ballonnen Bedrijf is nu toon aangevend in Nederland, als groothandel, eigen import, eigen drukkerij en een winkel.

In 2004 en 2009 werd het wagenpark vernieuwd met Iveco Daily,s verder uitbreidden gaat in 2010 / 2012 gebeuren o.a. met nieuwbouw van drukkerij, kantoor en winkel. De nieuwbouw van de drukkerij (2011)en het kantoor (2012) zijn voltooit.In 2013/2014 gaat de nieuwbouw van onze winkel in Zwanenburg beginnen.

In 2016 hebben wij zonnepanelen in gebruik genomen wat nu voor 70 procent aan onze stroom energie oplevert.

Eind 2014 met trots is onze derde nieuwe bus afgeleverd.

De oprichter Marinus Spek is op 06-02-2006 op 87 jarige leeftijd overleden, de huidige eigenaar is trots om ook de naam Marinus (rien) Spek te hebben.