Nederlands eerste IVECO Daily 4100L

Nederlands eerste IVECO Daily 4100L voor het Amsterdams Ballonnen Bedrijf

Onlangs heeft het Amsterdams Ballonnen Bedrijf een nieuwe IVECO Daily in gebruik genomen. Dit betreft de grootste gesloten bestelwagen die op dit moment leverbaar is, de IVECO New Daily 4100L. Het Amsterdams Ballonnen Bedrijf heeft de primeur in Nederland, een dergelijk voertuig reed er tot voor kort nog niet rond op de Nederlandse wegen. IVECO Schouten Amsterdam leverde het voertuig af aan de trotse nieuwe eigenaren.

Amsterdams Ballonnen Bedrijf

Het Amsterdams Ballonnen Bedrijf is in 1963 opgericht door Marinus Spek. Marinus Spek was de oom van Rien Spek, die samen met zijn vrouw Marleen in 2003 het bedrijf overnam. De winkel, drukkerij en opslag van het bedrijf is gevestigd in Zwanenburg. Het Amsterdams Ballonnen Bedrijf is toonaangevend in Nederland als het gaat om de snelle levering van onder andere standaard ballonnen, bedrukte ballonnen, folieballonnen, ballonbogen en diverse toebehoren.

Het Amsterdams Ballonnen Bedrijf was een van de eerste klanten van de Schouten vestiging in Amsterdam in januari 2014. Schouten Amsterdam is dan ook trots op de levering van de schitterende IVECO Daily in samenwerking met Rien en Marleen Spek.

IVECO Daily 35C15 4100L

Het merk IVECO is voor het Amsterdams Ballonnen Bedrijf niet onbekend. Het bedrijf uit Zwanenburg beschikt al over twee IVECO Daily’s van een eerder model.

Het Amsterdams Ballonnen Bedrijf vervoert geen zware gewichten maar enkel grote volumes. De nieuwe IVECO Daily van het Amsterdams Ballonnen Bedrijf heeft een laadruimte met een inhoud van maar liefst 19,6 m en is daarmee de grootste gesloten bestelwagen die in Nederland leverbaar is. Als wij de nieuwe Daily volledig volladen met ballonbogen, dan praten we over ongeveer 30 kg, aldus Marleen Spek.

De IVECO Daily 4100L heeft een laadvloer met een lengte van 5,12 meter en een binnenhoogte van 2,10 meter. De laagste laadvloer in de klasse gesloten bestelwagens, de grote achterdeuren en de zijschuifdeur maken de laadruimte gemakkelijk toegankelijk. De laadruimte is betimmerd, voorzien van een betonplex laadvloer en bindrails op 3 niveaus tegen de wanden. De achterdeuren zijn vervangen door een laadklep.

Een bus met een formaat zoals de nieuwe Daily van het Amsterdams Ballonnen Bedrijf dient niet alleen als transportmiddel. Rien Spek vertelt: Wanneer wij een levering in Groningen of Limburg hebben verzorgd, zien we regelmatig dat er kort daarna bestellingen uit die regio komen. Onze bedrijfswagens dienen ook als reclame-uiting en daarom kiezen we voor een opvallende bestickering! Opvallen doet de IVECO Daily zeker. Ballonnen horen bij een feestje. Ik weet zeker dat er een glimlach bij klanten ontstaat als ze een bus van ons aan zien komen.

IVECO Schouten

IVECO Schouten is dealer van IVECO en Fiat Professional bedrijfswagens. Vanuit 10 vestigingen in West-, Midden-, Oost- en Zuid-Nederland biedt Schouten een totaalpakket van sales, after-sales, financiering, R&O-contracten, vervangend vervoer, 24-uurs pech hulp en specifieke technische oplossingen.